Van idee naar perfecte uitvoering. Ik bied ruim twintig jaar communicatie-ervaring in een groot aantal sectoren. Denk aan erfgoed, onderwijs en beleid maar ook techniek, bouw en stedelijke ontwikkeling.


Het afdwingen van succes kan door met een opdrachtgever zo vroeg mogelijk om tafel te gaan zitten. Het is belangrijk de ambities en mogelijkheden scherp te krijgen. Dan zit ik naast de opdrachtgever, in de rol van klankbord of criticus. Scherp formuleren, hoofd- en bijzaken scheiden, ruis opheffen en dromerij in doelen omzetten. Daarna de mouwen opstropen. Kwaliteit staat voorop. Deadlines zijn – uiteraard – heilig.


Nu concreet. Denk aan de volgende opdrachten:
- artikel- en boekresearch, zowel als auteur als redacteur, bijvoorbeeld biografieën en publieksinformatie rondom historische onderwerpen;
- journalistieke producties, zoals interviews, trendverhalen, lezersinteractie tot aan complete specials en relatiemagazines;

  1. -bedenken en organiseren van een online nieuws- of blogconcept;

  2. -tentoonstellingsconcept, script en visualisaties;

  3. -opzetten van een netwerkorganisatie of redactioneel (vak)team, grote lijnen uitzetten en bewaken, inspireren;

  4. -hoofdredactie ad interim;

  5. -optimalisatie van organisatie- en kennisprocessen.


Daar waar mijn expertise of tijd tekort schiet, weet ik iemand in mijn netwerk te vinden die meehelpt een klus tot een succes te maken. Ik ben honderd procent vertrouwd met concepten als SEO, open source web-omgevingen, ‘werken in de cloud’, social media, de deeleconomie, het nieuwe maken, noem maar op. Sterker nog, vanaf de introductie van Compuserve (proto-Internet) in Nederland heb ik steeds gepionierd met online-technologieën en daar de beste geselecteerd en productief ingezet. De hype van de trend kunnen scheiden, daar draait het om.


Meer weten? Via ccc@herbertboland.nl of 06 4816 1717 hebben we in een handomdraai contact. 


Een niet uitputtende lijst van opdrachtgevers en klussen vind je hier.